Go Back

Ingredienser

Pepparkakskladdkaka, ca 8 bitar

  • 100 g smör
  • 50 g mörk choklad
  • 2 st ägg
  • 3 msk kakao
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ msk pepparkakskrydda eller. 2 tsk kanel, 1 tsk kardemumma, 1 tsk ingefära, ½ tsk mald nejlika
  • 1 krm salt

Kanelgrädde

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk kanel
  • ½ tsk strösocker

Garnering

  • Lingon

Instruktioner

Gör så här!

  • Sätt ugnen på 160 grader varmluft, fodra en form med bakplåtspapper. Smält smöret på låg värme och häll i hackad choklad, rör om tills chokladen smält helt. Rör ihop alla ingredienser med en slickepott i en bunke utan att vispa in luft i smeten. Grädda i ca 15 minuter, kakan skall vara fast i kanten och dallrig i mitten när du skakar lite på den. Låt svalna och ställ i kylen minst 2 timmar, helst över natten.
  • Vispa ihop grädde, socker och kanel till lättvispad kanelgrädde och häll ner i en spritspåse med stjärntyll.

Montering

  • Spritsa en krans med kanelgrädde runt kladdkakan. Tänk att du spritsar en ”käpp” sen gör du en ny ”käpp” nedanför vänd åt andra hållet. Båda bågarna skal vara vända inåt. Strö över några lingon och servera. Har du pepparkakor hemma så garnera gärna med det. Självklart tar du mer grädde på din bit om du är team grädde!