Grönkålssallad med ädelost och apelsin
Grönkålssallad med ädelost och apelsin
Sallad:
- 200 g färsk grönkål
- 2 msk olivolja
- 1 msk citronjuice
- 1 tsk flingsalt
- 1 ½ dl granatäpplekärnor
- 2 st apelsiner
- 1 bit ädelost
- 1 dl valnötter
Senapsdressing:
- 1 tsk dijon senap eller julsenap
- 2 msk neutral olja
- 1 tsk citronjuice
- Salt & svartpeppar efter smak
- 1 tsk honung
Gör så här:
Riv grönkålen i mindre bitar, ta bort de grova stjälkarna. Lägg grönkål i en bunke, dra på olivolja, flingsalt och citronjuice, massera in i kålen med rena händer minst 3 minuter. Skala och skiva apelsinerna tunt, dela ädelosten i kuber. Rör ihop dressingen tills den blandats helt.
Blanda grönkål med alla ingredienser på ett stort fat, ringla över dressingen och servera.