Go Back

Grönkålssallad med ädelost och apelsin

Grönkålssallad med ädelost och apelsin

Ingredienser

Fräsch grönkålssallad

  • 4-6 portioner

Sallad:

  • 200 g färsk grönkål
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk citronjuice
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 ½ dl granatäpplekärnor
  • 2 st apelsiner
  • 1 bit ädelost
  • 1 dl valnötter

Senapsdressing:

  • 1 tsk dijon senap eller julsenap
  • 2 msk neutral olja
  • 1 tsk citronjuice
  • Salt & svartpeppar efter smak
  • 1 tsk honung

Instruktioner

Gör så här:

  • Riv grönkålen i mindre bitar, ta bort de grova stjälkarna. Lägg grönkål i en bunke, dra på olivolja, flingsalt och citronjuice, massera in i kålen med rena händer minst 3 minuter. Skala och skiva apelsinerna tunt, dela ädelosten i kuber. Rör ihop dressingen tills den blandats helt.
  • Blanda grönkål med alla ingredienser på ett stort fat, ringla över dressingen och servera.