Go Back

Kalljästa russinfrallor

Ingredienser

Kalljästa russinfrallor.

    Ingredienser

    • 25 g jäst
    • 5 dl vatten
    • 2 dl havregryn
    • 7-8 dl vetemjöl
    • 1-2 dl russin
    • 1 tsk salt
    • 3 msk olivolja
    • 1 msk honung

    Instruktioner

    Gör så här!

    • Smula jästen i en bunke och häll på vatten, rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om tills du har en deg som känns som en tjock gröt, den skall vara rejält klibbig. Täck degen med lock eller plast och ställ i kylen över natten.
      Sätt ugnen på 225 grader varmluft. Mjöla köksbänken och vält ut degen. Skär ut ca 12 st bitar och lägg över på en plåt med bakplåtspapper. Ingen större idé att försöka göra runda perfekta frallor utan bara ”klutta” ut frallorna. Då behåller du luftigheten, risken är att de blir platta annars. Pensla eller droppa lite olivolja på frallorna och strö över havregryn.
      Grädda i ca 15 minuter. För ännu krispigare brödskorpa, häll ut ett glas med vatten på en plåt nederst i ugnen och stäng luckan direkt. Låt svalna på plåten och servera ljumma med smör! Mums!