Go Back

Kardemumma & lakritsfudge

Ingredienser

Kardemumma & lakritsfudge

    Fudge

    • 3 dl vispgrädde 300g
    • 3 dl strösocker 270g
    • ½ dl ljus sirap 70g
    • 1 rejäl nypa salt
    • 1-2 tsk lakritspulver efter smak
    • ½ msk nymalen kardemumma
    • 25 g rumsvarmt smör

    Garnering

    • Lakritsgranulat
    • Flingsalt
    • Nymalen kardemumma

    Instruktioner

    Gör så här!

    • Koka upp vispgrädde, socker, sirap och salt i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt lakritspulver och kardemumma, koka tills du når 118 grader. Rör om då och då, inte för mycket. Förbered en form med bakplåtspapper, ca 20*20cm.
      Häll ner smeten i en bunke och vispa med elvisp eller i köksassistent ca 2 minuter för att svalna av lite innan du tillsätter smöret i två omgångar. Vispa på medelfart tills temperaturen gått ner till 50 grader, häll ner smeten i formen och strö över lakritsgranulat, kardemumma och flingsalt.
      Låt svalna helt och ställ sen i kylen tills du skall skära upp den. Förvara i en tät burk i kylen. Njut!