Kladdkaka med ingefära & drottningsylt
Kladdkaka med ingefära & drottningsylt
- 200 g smör
- 1 dl brunt farin socker
- 2 dl strösocker
- 2 1/2 dl vetemjöl 150g
- 4 ägg
- 1 tsk malen ingefära
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 nypa salt
- 1 dl drottningsylt
Gör så här!
Sätt ugnen på 160 grader varmluft. Smällt smöret, låt det svalna något. Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke och rör försiktigt ner smöret. Knäck äggen och rör ner dem till en jämn smet. Fodra en springform (ca 20cm i diameter) med bakplåtspapper och häll i smeten. Klicka ut små öar av sylt, dra en tandpetare emellan syltöarna för att få ett swirlmönster. Grädda i ca 20 minuter, den skall dallra rejält i mitten, låt svalna och ställ gärna i kylen över natten. Den blir extra seg och god då! Servera med lättvispad grädde.