Sätt ugnen på 175 grader varmluft eller 200 grader vanlig. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken. Vispa ägg och strösocker med elvisp i en stor bunke tills du har en vit pösig smet. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en separat bunke och sikta ner detta i äggsmeten. Häll ner smörmjölken med kardemumman och vänd ihop allt försiktigt. Fördela smeten i formarna, fyll ca 2/3 av formen. Blanda försiktigt blåbär med potatismjöl. Fördela blåbären över dina cupcakes. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter, beroende på storlek. Låt svalna helt.
Vispa rumsvarmt smör fluffigt, tillsätt färskosten och vispa krämigt utan att övervispa. Sikta ner florsocker, tillsätt viol och lila färg, smaksätt med citronjuice och vänd försiktigt ihop med en slickepott tills du har en jämn kräm. Häll ner din frosting i en spritspåse med stor stjärntyll.
Blanda blåbär med florsocker i en kastrull, låt koka upp lite snabbt och mosa ihop med en gaffel. Dela hälften av chokladkakorna på mitten med en vass kniv. Smält den hackade vita chokladen i micro eller över vattenbad, håll koll så den inte bränns vid, låt svalna lite. Doppa ögonen i chokladen och placera ut på de hela kakorna. Ställ in i kylen tills ögonen fastnat.