Go Back

Pannacotta med röd vinbär, hallon & oreogrädde

Portioner 6 st dessertglas

Ingredienser

Pannacotta med röd vinbär, hallon & oreogrädde

    Pannacotta

    • 225 g röda bär röda vinbär och hallon
    • 1/2 dl citronsaft 1 citron 50g
    • 1 dl strösocker 90g
    • 1 tsk vaniljsocker
    • 5 dl vispgrädde 500g
    • 2 1/2 st gelatinblad

    Oreogrädde

    • 3 dl vispgrädde
    • 2 msk florsocker
    • 10 st oreokex

    Garnering

    • Röda vinbär
    • Sulade oreokex

    Instruktioner

    Gör så här!

    • Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
    • Koka upp bären med citronsaften tills bären blivit mosiga, mixa och sila av till en pure i en finmaskig sil. Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt socker, vaniljsocker och grädde, koka under konstant omrörning i ca 4 minuter.
    • Ställ av från värmen, krama ur gelatinbladen och blanda ut i den varma smeten. Låt svalna lite innan du häller upp i glasen. Ställ i kylen minst 2 timmar. (Har du en ”knäcktratt” så är den perfekt att hälla upp din pannacotta med)
    • Smula kexen eller mixa i en matberedare. Vispa grädden med florsocker tills den är lättvispad, tillsätt kexsmulorna och vänd om. Skeda upp en rejäl klick med oreogrädde på pannacottan, strö över lite kexsmul och rödavinbär på toppen.