Pannacotta med röd vinbär, hallon & oreogrädde
Portioner 6 st dessertglas
Pannacotta med röd vinbär, hallon & oreogrädde
Pannacotta
- 225 g röda bär röda vinbär och hallon
- 1/2 dl citronsaft 1 citron 50g
- 1 dl strösocker 90g
- 1 tsk vaniljsocker
- 5 dl vispgrädde 500g
- 2 1/2 st gelatinblad
Oreogrädde
- 3 dl vispgrädde
- 2 msk florsocker
- 10 st oreokex
Garnering
- Röda vinbär
- Sulade oreokex
Gör så här!
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka upp bären med citronsaften tills bären blivit mosiga, mixa och sila av till en pure i en finmaskig sil. Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt socker, vaniljsocker och grädde, koka under konstant omrörning i ca 4 minuter.
Ställ av från värmen, krama ur gelatinbladen och blanda ut i den varma smeten. Låt svalna lite innan du häller upp i glasen. Ställ i kylen minst 2 timmar. (Har du en ”knäcktratt” så är den perfekt att hälla upp din pannacotta med)
Smula kexen eller mixa i en matberedare. Vispa grädden med florsocker tills den är lättvispad, tillsätt kexsmulorna och vänd om. Skeda upp en rejäl klick med oreogrädde på pannacottan, strö över lite kexsmul och rödavinbär på toppen.