Kladdkaka med rabarbersnurra, brynt smör och vit choklad.
200gbrynt smör
3dlströsocker 270g
2 ½dlvetemjöl 150g
3tsk mortlad kardemumma
1/2 -1tsk malen ingefära
4st ägg
1msk vaniljsocker
Rabarberpuré
Ca 225g hackad rabarber med skal
½dlströsocker
1-2msk citronjuicekan uteslutas
Garnering
Vitchoklad
Instruktioner
Gör så här!
Hacka rabarbern och låt koka upp med socker i en kastrull, smaksätt med citronjuice och koka tills rabarbern är mjuk. Mixa med stavmixer och sila av ner i en ren bunke. Häll ner purén i en spritspåse och lägg i kylen.
Sätt ugnen på 175 grader. Bryn smöret, kom ihåg att inte fega här det skall bli nötbrunt i botten, låt det svalna något. Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke och rör försiktigt ner smöret. Knäck äggen och rör ner dem till en jämn smet. Häll smeten i en springform (ca 20cm i diameter) med bakplåtspapper i botten. Klipp hål i spritspåsen och spritsa en spiral av rabarberpurén och strö över lite vit choklad. Grädda i ca 20-25 minuter, den skall dallra i mitten, låt svalna och ställ gärna i kylen över natten. Den blir extra seg och god då! Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Tips!
Du kan skippa steget att mixa rabarbern och bara ”klicka” ut som en kompott över din kladdkaka.