Go Back

Kladdkaka med rabarbersnurra och brynt smör.

Ingredienser

Kladdkaka med rabarbersnurra, brynt smör och vit choklad.

  • 200 g brynt smör
  • 3 dl strösocker 270g
  • 2 ½ dl vetemjöl 150g
  • 3 tsk mortlad kardemumma
  • 1/2 -1 tsk malen ingefära
  • 4 st ägg
  • 1 msk vaniljsocker

Rabarberpuré

  • Ca 225g hackad rabarber med skal
  • ½ dl strösocker
  • 1-2 msk citronjuice kan uteslutas

Garnering

  • Vitchoklad

Instruktioner

Gör så här!

  • Hacka rabarbern och låt koka upp med socker i en kastrull, smaksätt med citronjuice och koka tills rabarbern är mjuk. Mixa med stavmixer och sila av ner i en ren bunke. Häll ner purén i en spritspåse och lägg i kylen.
  • Sätt ugnen på 175 grader. Bryn smöret, kom ihåg att inte fega här det skall bli nötbrunt i botten, låt det svalna något. Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke och rör försiktigt ner smöret. Knäck äggen och rör ner dem till en jämn smet. Häll smeten i en springform (ca 20cm i diameter) med bakplåtspapper i botten.
    Klipp hål i spritspåsen och spritsa en spiral av rabarberpurén och strö över lite vit choklad. Grädda i ca 20-25 minuter, den skall dallra i mitten, låt svalna och ställ gärna i kylen över natten. Den blir extra seg och god då! Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Tips!

  • Du kan skippa steget att mixa rabarbern och bara ”klicka” ut som en kompott över din kladdkaka.