Go Back

Banankladdkaka med extra allt!

Banankladdkaka med extra allt! 

Ingredienser

Banankladdkaka med extra allt!

    Kladdkaka

    • 2 stora mogna bananer
    • 225 g brynt smör
    • 4 st ägg
    • 2 dl ljust muscovadosocker
    • 2 dl strösocker
    • 4 dl vetemjöl
    • 1/2 msk vaniljsocker
    • 1 rejäl nypa salt
    • 100 g hackad mörk choklad

    Topping

    • 1/2 -1 burk dulche leche
    • Flingsalt
    • 1-2 fasta bananer till garnering
    • 1 dl rörsocker till att bränna bananerna med (valfritt)
    • 3 dl vispgrädde

    Garnering

    • Färska jordgubbar
    • Salta jordnötter

    Instruktioner

    Gör så här!

    • Sätt ugnen på 160 grader varmluft och klä en springform med bakplåtspapper.
    • Bryn smöret och ställ åt sidan för att svalna. Mosa bananerna och lägg dom i en stor bunke, tillsätt alla ingredienser utom chokladen. Rör försiktigt ihop med slickepott tills du har en jämn smet. Tillsätt den hackade chokladen och rör ihop. Häll ner smeten i formen och grädda i ca 25 minuter. Kakan skall vara fast i kanterna men lite dallrig i mitten. Låt den svalna i formen och ställ i kylen till servering, helst över natten.
    • Bred ut dulche över hela kakan, strö över lite flingsalt. Skiva bananer i sneda snitt, doppa sen i rörsocker och bränn av sockret med brännare. Placera ut runt kanten. Om du inte har en brännare så skippa detta steget och bara lägg ut skivade bananer. Vispa grädden till lättvispad och bred ut på toppen. Garnera med skivade jordgubbar och salta jordnötter. Servera och njut!