2-3msk potatismjölberoende på hur krämig du vill ha den.
Lite kallt vatten till redning
Havrecrumble
1dlvetemjöl60g
1dlhavregryn40g
1dlljust muscovadosocker80 g
75grumsvarmt smör
1-2rejäla nypor salt
50ghackad vit choklad
Instruktioner
Gör så här!
Börja med ditt havrecrumble, sätt ugnen på 175 grader varmluft. Häll alla ingredienser i en bunke och blanda snabbt ihop till en jämn deg. Smula ut över en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt svalna och smula sönder.
Koka upp vatten, vaniljsocker och strösocker i en kastrull. Skiva rabarbern med skal om det inte är för tjockt annars skala den. Ca 1-2 cm tjocka skivor blir bra, häll ner rabarbern i vattnet och låt koka på mellanvärme i ca 4 minuter. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Rör ner redningen i en fin stråle i kastrullen, låt krämen koka försiktigt i ca 2 minuter till. Låt svalna eller kyl ner krämen.
Det är alltid gott att servera krämen med kall mjölk eller grädde.