Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 vanlig), smöra och bröa en springform med löstagbar kant, ca 24cm i diameter.
Skär rabarbern i ca 2 cm tjocka skivor med skalet på. Blanda rabarber med potatismjöl i en bunke. Bryn smöret i en kastrull, ställ åt sidan och låt svalna lite. Vispa upp ägg och socker vitt och pösigt, minst 5 minuter. Blanda mjöl, bakpulver, salt och kardemumma. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten, varva med smöret och mjölken. Riv ner citronskal och vänd ihop. Häll ner smeten i formen och strö över rabarbern, grädda i ca 30 minuter.
Smält smöret till toscan i en kastrull och tillsätt allt utom mandelspånen, låt koka upp försiktigt och ställ av. Tillsätt mandelspån och blanda väl. Ta ut kakan efter 30 minuter, den skall vara lite dallrig i mitten. Bred försiktigt på toscan och grädda igen i ca 10-15 minuter tills toscan har en nötig fin färg. Låt svalna i formen innan du tar ut den.