Go Back

Ewas Japanska pannkakor

Ewas Japanska pannkakor
Portioner 15 st

Ingredienser

Ewas Japanska pannkakor

  • 3 ägg ca 165g
  • 250 g ricotta 1pkt
  • 2 dl mjölk 3% 200g
  • 2 dl vetemjöl 120g
  • 2 tsk bakpulver 10g
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 rejäl nypa salt
  • Kokosolja eller smör att steka i
  • Bär frukt eller tex. äppelmos till servering

Instruktioner

Gör så här!

  • Separera äggvita och äggula i varsin bunke. Häll i ricotta och mjölk i bunken med äggulor och vispa ihop snabbt. Sikta i mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt, vispa till en seg smet. Vispa upp äggvitan med elvisp till hårt skum i en separat bunke. Vänd i äggvitan i smeten tills du har en jämn och fluffig smet. Stek i kokosolja, ca 10 cm stora. Jag använder en glasskopa från Camilla Hamid, då dom blir lika stora varje gång.
  • Servera med bär eller frukt, jag hade även äppelmos till. Supergott!