smördegsflarn med sparris
Sparrisflarn
- 2 st smördegsplattor, kolla så dom verkligen innehåller smör.
- 4 msk färskost
- 2 msk kronärtskockskräm eller tapenad kan bytas ut mot riven ost
- 1 "knippe" färsk grön sparris
- 1 näve pinjenötter
- flingsalt & peppar
- lite citronjuice
- finhackad gräslök
- 1 st uppvispat ägg till pensling
Tina smördegsplattorna och sätt ugnen på 200 grader varmluft. Lägg plattorna på en plåt med bakplåtspapper. Skär en ram i plattan, ca 1cm kant. Nagga på plattan med gaffel men inte på själva ramen. Blanda färskost, kronärtskocka med salt och peppar, smaka av med citronjuice. Bred på krämen i mitten på plattan, undvik att kleta på ramen.
Skär av ändarna på sparrisen och lägg sen på krämen, strö över pinjenötter och pensla med uppvispat ägg på ramen. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter till de fått fin färg. Garnera med gräslök och pimpa med lite extra flingsalt och peppar!