Go Back

smördegsflarn med sparris

Portioner 2 portioner

Ingredienser

Sparrisflarn

  • 2 st smördegsplattor, kolla så dom verkligen innehåller smör.
  • 4 msk färskost
  • 2 msk kronärtskockskräm eller tapenad kan bytas ut mot riven ost
  • 1 "knippe" färsk grön sparris
  • 1 näve pinjenötter
  • flingsalt & peppar
  • lite citronjuice
  • finhackad gräslök
  • 1 st uppvispat ägg till pensling

Instruktioner

  • Tina smördegsplattorna och sätt ugnen på 200 grader varmluft. Lägg plattorna på en plåt med bakplåtspapper. Skär en ram i plattan, ca 1cm kant. Nagga på plattan med gaffel men inte på själva ramen. Blanda färskost, kronärtskocka med salt och peppar, smaka av med citronjuice. Bred på krämen i mitten på plattan, undvik att kleta på ramen.
  • Skär av ändarna på sparrisen och lägg sen på krämen, strö över pinjenötter och pensla med uppvispat ägg på ramen. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter till de fått fin färg. Garnera med gräslök och pimpa med lite extra flingsalt och peppar!