Blanda rumsvarmt smör och florsocker väl med slickepott i en bunke. Mortla kakorna så du får fina kaksmulor. Blanda ihop kaksmulor, kakao och salt ordentligt innan du häller ner det i smörblandningen. Rör ihop allt till en smet och smaksätt med punsch, efter smak såklart! Ta en nypa flingsalt eller två och dra ner i smeten, blanda igen. Häll smeten i en spritspåse med stor rund tyll, eller bara klipp ett hål i spritspåsen. Plasta in en stor plan skärbräda. Spritsa ut 4 rader av smeten, se till att lämna lite mellanrum. Ställ in i kylen minst 30 minuter så rören stelnat helt.
Kavla ut marsipanen med lite mjöl, ca 2-3 mm tjock. Ta ut ett rör ur kylen och lägg ovanpå marsipanen, skär ca 1 ½ - 2 cm från kanten av röret på båda sidor. Pensla med pyttelite äggvita på vardera sida av marsipanen. Rulla upp marsipanen på röret och ”limma” ihop, rulla försiktigt så allt blir täckt av marsipan. Skär bort överflödig marsipan, helst veckfritt. Lägg tillbaka in i kylen och upprepa med alla rör. Skär ca 5 cm stora stubbar och lägg tillbaka i kylen ca 15 min.
Smält chokladen i micro eller över vattenbad, bäst är såklart att temperera chokladen.
Okej, vi kör en snabbvariant av tempererad choklad, vill du så gör det enligt konstens alla regler på marmorskiva. Men detta funkar fint! Om du inte har chokladpellets så hacka chokladen. Smält 2/3 försiktigt i micro eller över vattenbad tills det precis smält, tillsätt resten av chokladen och rör om tills all choklad smält ihop och det känns lite trögt. Häll upp chokladen i en mugg.