Romsill
Romsill
Romsill
- 1 ask 5-minuters sill 210g avrunnen. Ca 3 sillfiléer
- 1 dl Smetana eller cremé fraiche
- 2-3 msk majonnäs Hellmans
- ½ citron juice och rivet skal
- ½ finhackad rödlök
- 1 liten burk stenbitsrom ca 80g (spara lite till garnering)
- Svartpeppar
- Färsk dill
Gör så här!
Blanda smetana, majonnäs och citronskal och juice i en bunke. Skala och finhacka rödlök, skär sneda snitt på sillen. Tillsätt sill och rödlök, smaka av med svartpeppar och klippt dill. Rör till sist i stenbitsrom och blanda försiktigt, häll ner i en glasburk med lock. Ställ i kylen en stund eller över natten så smakerna får tid att gotta ihop sig. Piffa med lite rom, hackad rödlök och dill innan servering.