Go Back

Romsill

Romsill
Portioner 1 burk

Ingredienser

Romsill

  • 1 ask 5-minuters sill 210g avrunnen. Ca 3 sillfiléer
  • 1 dl Smetana eller cremé fraiche
  • 2-3 msk majonnäs Hellmans
  • ½ citron juice och rivet skal
  • ½ finhackad rödlök
  • 1 liten burk stenbitsrom ca 80g (spara lite till garnering)
  • Svartpeppar
  • Färsk dill

Instruktioner

Gör så här!

  • Blanda smetana, majonnäs och citronskal och juice i en bunke. Skala och finhacka rödlök, skär sneda snitt på sillen. Tillsätt sill och rödlök, smaka av med svartpeppar och klippt dill. Rör till sist i stenbitsrom och blanda försiktigt, häll ner i en glasburk med lock.
    Ställ i kylen en stund eller över natten så smakerna får tid att gotta ihop sig. Piffa med lite rom, hackad rödlök och dill innan servering.