Go Back

Rosa picklade ägg

Rosa picklade ägg
Portioner 12 ägghalvor

Ingredienser

Picklade ägg

  • Ca 6-8 st ägg
  • 6 dl vatten
  • 2 ¼ dl strösocker
  • 1 rågad tsk salt
  • 1 ¼ dl ättika
  • 2 st rödbetor

Garnering

    1.

    • Smetana eller creme fraiche
    • Stenbitsrom
    • Finhackat rött äpple
    • Svartpeppar
    • röd oxalis

    2.

    • Tunt skivad polkabeta
    • Majonäs
    • riven västerbottenost
    • Finhackad gräslök
    • Svartpeppar

    Instruktioner

    Gör så här!

    • Koka upp lagen på vatten, socker, salt och ättika. Skala och riv rödbetorna på det grövsta, häll ner rödbeta i lagen och låt svalna helt. Koka äggen ca 6 minuter, kyl ner i vatten och skala. Lägg äggen i en bunke eller glasburk och sila över den kalla lagen. Ställ i kylen över natten.
    • Dela äggen och garnera med de godsaker du föredrar! Ägget blir otroligt gott ihop med lite hackad äpple. Ett perfekt äktenskap!