4st passionsfrukter, ca 70gfinns frysta passionskuber vid frysta bär.
1msk glykos eller honung
1 1/4dlvipsgrädde
250gvit choklad
25grumsvarmt smör
Ev florsocker att pudra över
Instruktioner
Gör så här!
Koka upp grädde med urgröpt passionsfrukt och glukos, låt sjuda någon minut. Hacka chokladen och häll ner i en bunke tillsammans med smöret. Sila den varma passionsgrädden över chokladen låt vila 2 minuter. Rör om med slickepott tills chokladen och smöret smält helt och du har en blank ganache. Du kan även mixa med en stavmixer. Plasta direkt mot ytan och låt stelna i rumstemperatur, ca 5 timmar. Häll ner tryffelsmeten i en spritspåse med rund tyll. Spritsa ut tryfflar på ett bakplåtspapper, ställ i kylen i minst en timma men gärna över natten.
Ät tryfflarna som dom är eller piffa till desserten med en tryffel. Oavsett så blir det supergott! Ett ”hett” tips är att koka med en bit färsk röd chili i grädden. Passion och chili är dödspolare, men det är ju sen gammalt.