Go Back

Brownie med vispad bärpannacotta

Seg härlig brownie med en len bärpannacotta på hallon och svarta vinbär, toppad med frystorkade hallon. 
Portioner 10 bitar

Ingredienser

Brownie:

  • 150 g smör
  • 2 dl ljust muscovadosocker 160g
  • 1 dl strösocker 90g
  • 2 st stora ägg 110g
  • 1 1/2 dl Vetemjöl 90g
  • 1 krm flingsalt 3g
  • 1 1/2 dl kakao 60g
  • 1 tsk bakpulver 5g
  • 1 tsk vaniljsocker 5g

Bärpannacotta:

  • 3 st gelatinblad
  • 150 g + 50g bärpuré av hallon & svarta vinbär (mixade och silade)
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde

Garnering:

  • Frystorkade hallon

Du behöver:

  • En hjärt-springform

Instruktioner

Gör så här!

  • Smält smöret i kastrull och låt svalna lite.
  • Sätt ugnen på 160 grader varmluft och klä botten på en springform med bakplåtspapper.
  • Blanda ihop smör, socker och ägg i en bunke. Det behöver inte vispas bara röras ihop.
  • Sikta i de torra ingredienserna i äggsmeten och rör ihop till en jämn smet.
  • Häll smeten i hjärtformen och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Den skall kännas lite lös i mitten. Låt svalna i formen och ställ i kylen ca 2 timmar, helst över natten.
  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp bär, mixa och sila av i finmaskig sil. Häll ner 150g av purén i kastrullen ihop med grädde, socker, vaniljsocker och låt koka upp. Sjud sen en liten stund, ta av från plattan och rör ner gelatinet. Plasta och ställ i kylen i kylen över natten. Plasta även in det sista 50g av bärpurén och ställ i kylen.

Montering och garnering!

  • Vispa upp pannacottan med elvisp tills du har en jämn men fast kräm. Spritsa den runt kanten på kakan och fyll mitten med bärpuré, garnera med frystorkade hallon.