Go Back

Shortbread med dulche leche och flingsalt.

En frasig småkaka med mycket smör och med lite härlig ingefära och kardemumma. Toppad med söt dulche och flingsalt, en smakkombo som funkar perfekt ihop.
Portioner 30 kakor

Ingredienser

Deg:

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker 60g
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 1/4 tsk salt
  • 3 dl vetemjöl 180g

Garnering:

  • ½ - 1 dl dulche leche
  • 1 msk flingsalt
  • 30 lingon valfritt

Instruktioner

  • Gör så här!
  • Sätt ugnen på 160 grader varmluft. Vispa smöret fluffigt med elvisp och tillsätt florsockret, blanda ordentligt.
  • Häll i mjöl, salt och kryddor, blanda ihop men överarbeta inte degen. Vi vill ha fluffiga kakor, inte kompakta och tråkiga. Kavla ut degen till ca 1 cm tjocklek och stansa ut valfri form. Det klassiska är nog rektangulära?
  • Nagga ordentligt och grädda i ca 12-15 minuter mitt i ugnen, kakorna skall vara ganska bleka för att behålla sin sprödhet. Låt kakorna svalna helt innan du brer på ett lager med dulche leche och strör lite fingsalt över. Får du tag i lingon så garnera med det.