Go Back

Pumpasoppa

Perfekt soppa nu när hösten kommit för att stanna. Söt,
stark och härlig len piffad med koriander.
Portioner 2 portioner

Ingredienser

Pumpasoppa

  • Ca 500 g rostad pumpapuré se separat recept
  • 2 dl kokosgrädde 200g
  • 1 dl vatten 100g
  • 1 st gul lök
  • 1 msk olivolja
  • Ca 3cm färsk ingefära, riven
  • 1 tsk paprika pulver
  • ½ tsk chilipulver
  • ½ tsk gurkmeja
  • ½ tsk malen koriander
  • Salt och svartpeppar, efter smak
  • ½ st citron, bara saften

Garnering

  • Hackade örter gärna koriander och thaibasilika
  • Pumpafrön
  • Hackad färsk chili

Instruktioner

Gör så här!

  • Hacka löken och fräs i en kastrull med olivolja, tillsätt alla kryddor och låt löken svettas lite till. Häll på pumpapurén och låt koka upp, tillsätt kokosgrädde, citronsaft och vatten. Kläm ut saften ur ingefäran, alltså använd bara saften. Koka upp, mixa slät och blir det för tjock så tillsätter du lite mer vatten. Servera riktigt varm med en skiva gott bröd!
  • Garnera med hackade örter, pumpafrön och lite färsk chili.