Go Back

björnbär och äppelmos

Djupröd nästan lila färg av röda äpplen och en näve björnbär. Syrligt, naturligt och gott!
Total tid 20 minuter

Ingredienser

Björnbär och äppelmos

  • ca 2 kg röda äpplen
  • 1 näve björnbär
  • ca 1/2 dl vatten
  • 1/2 st citronjuice
  • 1/2 tsk vaniljpulver eller vaniljstång

Instruktioner

Gör så här!

  • Skölj äpplena noga och skär i bitar med skalet på. Häll i äppelbitarna med resten av ingredienserna och koka upp under lock tills äpplena mjuknat. Låt svalna lite och mixa slät med stavmixer. 
  • Sila av med finmaskig sil och häll upp direkt i väl rengjorda glasburkar med tätslutande lock. Förvara i kylen eller frys in. 

Tips!

  • Köp helst EKO äpplen då moset kokas med skalet på, kanske har du egna äpplen i trädgården? Har du inga björnbär så testa blåbär, hallon eller valfritt bär.