Lemoncurd med passionsfrukt
Syrlig härlig lemoncurd med smak av passion. Perfekt till frukost mackan eller som fyllning i tårta.
Total tid 30 minuter minuter
- 3 medelstora ägg
- 1 1/2 dl strösocker 135g
- 1 dl färskpressad citronjuice 100g
- 1 st rivet skal från citron
- 2 st passionsfrukter
- 75 g rumsvarmt smör
Lemoncurd, gör så här!
Vispa upp äggen lätt i en rostfri bunke, glasbunke funkar också fint. Rör ner strösocker, citronskal, citronsaft och köttet från passionsfrukterna.
Sätt bunken på en kastrull med vattenbad, den skall helst inte nudda vattnet bara få ånga mot bunken. Ha medelvärme utan att koka vattnet.
Värm curden under konstant omrörning med slickepott tills den tjocknat, har du en digital termometer så sjud krämen till 83-85 grader.
Tag av från värmen och rör ner smöret tills du har en slät och jämn kräm. Häll upp på rengjorda glasburkar med förslutbart lock.