Go Back

Lemoncurd med passionsfrukt

Syrlig härlig lemoncurd med smak av passion. Perfekt till frukost mackan eller som fyllning i tårta. 
Total tid 30 minuter

Ingredienser

  • 3 medelstora ägg
  • 1 1/2 dl strösocker 135g
  • 1 dl färskpressad citronjuice 100g
  • 1 st rivet skal från citron
  • 2 st passionsfrukter
  • 75 g rumsvarmt smör

Instruktioner

Lemoncurd, gör så här!

  • Vispa upp äggen lätt i en rostfri bunke, glasbunke funkar också fint. Rör ner strösocker, citronskal, citronsaft och köttet från passionsfrukterna.
  • Sätt bunken på en kastrull med vattenbad, den skall helst inte nudda vattnet bara få ånga mot bunken. Ha medelvärme utan att koka vattnet. 
  • Värm curden under konstant omrörning med slickepott tills den tjocknat, har du en digital termometer så sjud krämen till 83-85 grader.
  • Tag av från värmen och rör ner smöret tills du har en slät och jämn kräm. Häll upp på rengjorda glasburkar med förslutbart lock.