Sätt ugnen på 175 grader varmluft och klä botten på en springform (ca 24cm) med bakplåtspapper. Smörj med smör och bröa formen med kokos.
Häll i den hackade vita chokladen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och häll över chokladen, rör ihop.
Vispa ihop ägg, socker och salt lite lätt i en stor bunke och blanda i chokladsmeten.Sikta ner vetemjöl och vaniljsocker och vänd försiktigt till en fin smet.
Riv i citronzest och häll ner smeten i formen. Strö över rikligt med röda vinbär, strö även lite extra svartvinbärsbladsocker över för extra smak.
Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Kakan skall vara lite dallrig i mitten. Ta ut och låt svalna helt innan servering, kakan blir extra god efter ett par timmar i kylen. Kladdig men seg.
Servera med lättvispad grädde smaksatt med vaniljsocker och socker. Njut!