Bulgursallad med soltorkade tomater, kronärtskocka och fetaost
Perfekt sallad som den är eller till grillat. Passar så bra till grillad lax och fetaostkräm.
Total tid 30 minuter minuter
Bulgursallad
- 3 dl bulgur
- salt enligt instruktion på paketet
- 1 msk gurkmeja
- 1 dl soltorkade tomater
- 1 burk grillade inlagda kronärtskockor (zeta)
- 1 st hackad rödlök
- ca 20 st blandade cocktailtomater
- 150 g feta ost
- 1/2 st citron
- olivolja att ringla över salladen
- flingsalt & svartpeppar efter smak
- 1 näve hackad färsk basilika
Bulgursallad, gör så här!
Koka bulgur med gurkmeja och salt enligt instruktion på paketet. Låt svalna till ljummen.
Hacka soltorkade tomater och skiva kronärtskockan i filéer. Finhacka rödlöken och dela tomaterna i två.
Häll ner bulgur i en bunke och tillsätt grönsakerna, vänd runt. Smula i feta ost, och pressa citronsaft över. Ringla över lite olivolja och smaksätt med salt och peppar. Blanda i hackad basilika, spara lite till garnering.
Garnera med basilika och hackad rödlök. Servera till grillat eller ät som den är, även perfekt på buffébordet.