Go Back

Smulpaj med rabarber och citron

Smulpaj när den är som bäst, sprängfylld med rabarber! 
Måltid Fika
Total tid 30 minuter

Ingredienser

  • 4-6 st rabarberstjälkar
  • 1/2-1 dl råsrösocker ca 90g, efter smak såklart!
  • 1 msk kanel
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 msk lönnsirap (valfritt)
  • 2 msk citronsaft
  • 1 st finrivet skal från citron
  • 2 dl havregryn 80g
  • 1 1/2 dl vetemjöl 90g
  • 1 nypa salt
  • 1/2 dl rårörsocker 45g
  • 150 g smör
  • 3 dl vispgrädde 300g
  • 1/2 dl florsocker
  • 1/2 st urskapad vaniljstång

Instruktioner

Rabarberpaj, gör så här!

  • Sätt ugnen på 210 grader varmluft.
  • Skiva rabarber i ca 2 cm stora bitar med skalet på. Blanda med socker, kanel, potatismjöl, lönnsirap, citronzest och citronjuice direkt i en pajform. 
  • Mät upp havregryn, vetemjöl, socker och salt i en bunke. Skiva smör med osthyvel över och blanda ihop snabbt med händerna. 
  • Strö smuldegen över rabarbern och grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter. 
    Supergott att strö lite extra socker över innan gräddning, eller lönnsirap. 

Vaniljgrädde, gör så här!

  • Vispa grädden med florsocker och urskrapad vaniljstång. Lättvispad är godast tycker jag! 
    Severa oca njut för det här är så gott, så gott!