Go Back

Lakrits-cheesecake med rabarber & jordgubbar.

Rabarberkompott mixades till en puré och fick bli en del i denna ljuvliga lakritsdessert. Enkelt att bara smula kex över, och så väldans gott! 
Måltid Fest
Portioner 8 st desserter

Ingredienser

Rabarberpuré

  • 100 g jordgubbar
  • 200 g skuren rabarber
  • 1 dl strösocker 90g
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 st citronjuice & zest

Lakritscheesecake

  • 200 g philladelfiaost
  • 1 dl vispgrädde 100g
  • 2 1/2 dl florsocker 150g
  • 2-3 tsk (salt) lakritspulver
  • 1 tsk vaniljsocker 5g

Garnering

  • 1/2 ask svenska jordgubbar
  • 8-10 st digestivekex (eller drömmar)
  • lakritsgranulat att strö över
  • färska ätbara blommor

Instruktioner

Rabarber och jordgubbspuré

  • Skär rabarbern i ca 2 cm stora bitar, dela jordgubbarna och häll ner allt i en kastrull. Tillsätt socker, vanilj, citronjuice & zest.
    Låt puttra ca 5-10 minuter tills rabarbern blir mjuk, och ställ av från värmen och mixa slät. Låt svalna och fyll en spritspåse med purén. Lägg i kylen till montering. 

Lakritskräm

  • Vispa upp färskosten och tillsätt grädden, vispa med elvisp tills du har en jämn kräm. Sikta i florsocker och vispa till du har en fast kräm. Smaksätt med lakritspulver och vaniljsocker och vispa ihop. Häll ner i en spritspåse, funkar fint att bara klicka i också med sked.  

Montering & garnering

  • Skiva jordgubbar och smula kexen. Varva jordgubbar, kex, lakritskräm och rabarberpuré i glas eller skålar. Strö över lite lakritsgranulat för extra smak, garnera med färska ätbara blommor och njut!