Go Back

Rabarberkompott med jordgubbar

De "fula" bitarna som var för gröna blev en grymt god kompott ihop med lite jordgubbar. 
Måltid Fest
Total tid 20 minuter
Portioner 1 burk

Ingredienser

  • 200 g skuren rabarber
  • 100 g jordgubbar (frysta funkar fint)
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1/2 st citronjuice & zest
  • 2 drag med svartpepparkvarnen

Instruktioner

  • Skär rabarbern i ca 2 cm stora bitar, dela jordgubbarna och häll ner allt i en kastrull. Tillsätt socker, vanilj, citronjuice & zest. 
  • Låt puttra ca 5-10 minuter, dra över lite svartpeppar och ställ av från värmen. Det skall inte bli mosigt utan behåll texturen i rabarbern, den skall vara pigg och syrlig i smaken.  Täck med plast och låt stå tills den svalnat. Fyll upp i en ren glasburk och servera till vaniljglass?