Go Back

Rabarberlikör

Vilken succé den här lille rackaren blev. Söt, lite stark och ljuvlig till lakritsdesserten jag gjorde till. Jag hade lite röda vinbär i för att hjälpa färgen lite på vägen.  
Måltid Fest
Portioner 70 cl

Ingredienser

  • 3 dl vit sirap 420g
  • 1 st urskrapad vaniljstång
  • 4 st rabarberstjälkar ca 300g
  • 1/2 dl frysta hallon eller röda vinbär
  • 70 cl brännvin 1 flaska

Instruktioner

  • Häll upp sirapen i en stor bunke, tillsätt vaniljstång och vaniljfrön. 
  • Hacka rabarbern med skalet på, helst så röda som möjligt. Tillsätt rabarber och hallon i sirapen, rör runt och häll på brännvinet. Rör om, plasta in och ställ i kylen. 
  • Rör om då och då. Låt stå i kylen 1-2 veckor för bäst smak. Sila av och häll upp i en flaska. NJUT!