Go Back

Rabarberdessert i glas

Rabarber och vaniljgrädde i glas, med valfri kaka. Piffad med smaksatt socker. 
Bästa kakan till är "mandelkaka med brynt smör" tycker jag. Men smulade digestivekex eller oreokakor är också ljuvligt gott till! 
Måltid Fest
Total tid 15 minuter
Portioner 8 glasdesserter

Ingredienser

Rabarberkompott med hallon

  • 3-4 st stjälkar rabarber ca 300g
  • 2-3 msk limejuice ca 20g
  • 2/3 dl strösocker (svartvinbärsbladsocker om du har) 60g
  • 1/2 dl frysta hallon 30g
  • 1 st urskrapad vaniljstång

Vaniljgrädde

  • 3 dl vispgrädde 300g
  • 1 msk florsocker
  • 1/2 st urskrapad vaniljstång

Kaka te.x mandelkaka med brynt smör eller smulade kex.

    Instruktioner

    Rabarberkompott

    • Skölj och skiva rabarbern i mindre kuber. Jag "skalar" dom bara om skalet är tjockt och träigt.
    • Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt puttra i ca 5 minuter på medelhög värme, ta bort från värmen och täck kastrullen med plastfolie.
      Låt svalna och plocka ur vaniljstången. 

    Vaniljgrädde

    • Vispa grädden med florsocker och vanilj tills du har en lättvispad och len grädde. 

    Montering och garnering

    • Varva valfri kaka/kex med grädde och kompott i ett glas, strö över smaksatt socker gärna svarvinbärsbladsocker. Servera direkt och njut! 

    Tips!

    • Om du som jag sparar på alla kanter när du skär till kakor så har du redan en färdig kaka till denna dessert. Annars smula ner valfria kex, som digestivekex eller oreokakor kanske? Har du bullar i frysen så skär i små kuber och rosta av i ugnen med smör och socker några minuter. SÅ GOTT!