Go Back

Mandelbotten med brynt smör

Min favorit botten som bara blandas ihop snabbt. 
Total tid 30 minuter
Portioner 1 plåt

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker 180g
  • 1 1/2 dl mandelmjöl 80g
  • 1 dl vetemjöl 60g
  • 1 tsk bakpulver 5g
  • 1 tsk salt 5g
  • 5-6 st äggvitor 160g

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. 
    Bryn smöret i en kastrull och låt det bli riktigt brunt och nötigt, ställ åt sidan och låt svalna. 
  • Blanda ihop alla torra ingredienser, häll på det brynta smöret och rör till en jämn smet.
    Tillsätt äggvitan och vispa ihop försiktigt. (äggvitan skall inte vispas innan)
  • Bred ut smeten jämnt på plåten och grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter tills kakan är gyllenbrun. Låt svalna, stansa ut eller skär till önskad form.