Dessertpizza
Perfekt dessert att bjuda dina gäster till Valborg, kanske kan dom få garnera sin egen pizza? Den skall helst ätas lite ljummen men fikar lika bra kall.
Pizzadeg!
- 40 g jäst
- 2 1/2 dl rumsvarm mjölk 3% 250g
- 1 dl strösocker 90g
- 1,2 liter vetemjöl 725g
- 175 g rumsvarmt smör
- <1 tsk salt 6g
- 1 st ägg 52g
Fyllning Nutella med kokos & flingsalt!
- 1 2/3 dl florsocker 100g
- 2 3/4 dl hasselnötsmjöl 140g
- 1 dl apelsinjuice (gärna färskpressad) 100g
Dekoration efter gräddning
- 1-2 dl nutella 150-300g
- 1 dl rostade kokosflakes 15g
- flingsalt
Blåbär med kardemumma och vit choklad!
- 1 2/3 dl florsocker 100g
- 2 4/4 dl mandelmjöl 140g
- 1 dl citrusjuice 100g
- 2 msk blåbärspulver
- 1 tsk stött kardemumma
Dekoration efter gräddning
- 1 ask färska blåbär
- 100 g smält vit choklad
- blåbärspulver
Deg, gör så här!
Smula ner jästen och tillsätt mjölken i bunken till bakmaskinen. Tillsätt resterande ingredienser och kör till en smidig deg i bakmaskin 5–10 minuter. Degen skall bli glansig och släppa från bunken. Låt jäsa i 40 minuter under bakduk.
Sätt ugnen på 220 grader varmluft. Dela upp degen i ca 50-gramsbitar (20st) och rulla ihop till släta bullar, låt vila 10 minuter på lätt mjölad bänk.
Kavla ut runda pizzabottnar, ca 1 cm tjocka, eller kavla ut hela degen och stansa ut pizzabottnarna, låt jäsa ca 20 minuter på en plåt innan du lägger på fyllningen.
Spritsa på fyllningen, garnera med topping och grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.Efterdekorera och servera.
Fyllning nutella med kokos & flingsalt, gör så här!
Blåbär med kardemumma och vit choklad, gör så här!
Blanda florsocker, mandelmjöl, citrusjuice, 2 matskedar blåbärspulver och kardemumma. Spritsa fyllningen på pizzabottnarna och grädda. Låt svalna och ringla rejält med vit choklad över samt ös på med färska blåbär. Sikta över lite blåbärspulver. Servera!