Go Back

pistage & hasselnötspesto

En superfräsch pesto på pistage & hasselnötter. Hon tager vad hon haver. 
Total tid 5 minuter
Portioner 1 liten burk (ca 2dl)

Ingredienser

Pesto

  • 20 g hasselnötter
  • 40 g pistagenötter
  • 3/4 dl bra olivolja 75g
  • 2 tsk citronsaft (eller vitvinsvinäger)
  • 1 st hackad vårlök
  • 1 näve färsk basilika
  • 1 näve färsk dill
  • flingsalt & peppar efter smak
  • 20 g riven parmesanost

Instruktioner

Pesto, gör så här!

  • Mixa nötterna så det blir grovhackad och tillsätt olja, citronsaft och hackad vårlök. Mixa ihop snabbt.
  • Tillsätt resten av ingredienserna och mixa snabbt ihop, det är gott när den är lite grövre i texturen. Tänk på att en pesto kräver ganska mycket salt och den skall vara smakrik. 

Tips!

  • Då vitlöken var slut tog jag vårlök, men vitlök är såklart mumsigt i. Har du nötallergi så byt ut nötter mot frön, pumpa, solros, melonkärnor. Jag serverade peston ihop med Torsk därav att jag hade dill i.