Skriv ut
Total tid 20 minuter
Antal/Portioner 24 kakor

Ingredienser

  • 1 dl gula russin 60g
  • 1 dl tranbär 60g
  • 1/2 dl pistagenötter eller valfria nötter 30g
  • 2 2/3 dl cornflakes 30g
  • 1 dl sötad kondenserad mjölk ca 110g
  • 1 st finrivet skal från 1 citron
  • 1 krm flingsalt

Garnering

  • citron zest
  • flingsalt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft och klä två plåtar med bakplåtspapper.
  • Hacka tranbär, russin och nötter lite grovt och blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Smeten skall inte vara för lös, den kondenserade mjölken skall bara precis täcka alla ingredienser. 
  • Skeda upp så stora kakor du önskar, de flyter inte ut särskilt mycket. Jag brukar trycka ut dem med en tesked i en stansring så att de blir jämna och fina, ca 3–4 cm i diameter. Det går lika bra att använda en pepparkaksform!
  • Riv över lite citronskal och strö lite extra flingsalt över kakorna och grädda ca 5 minuter om du gör små, låt svalna på plåten.