Dryck,  Event,  Midsommar

Rabarberlikör

Rabarberlikör är en stor favorit. Jag älskar att kunna göra en likör på så få råvaror och att det är så enkelt. Perfekt present att ge bort istället för den där ”gå bort blomman”. Så god och så vacker färg!

Jag älskar bra dessertvin och likörer till just dessert, det låter lite sliskigt att dricka sött till dessert men det är fantastiskt ihop. Det var nog på Sicilien jag fastnade för dessertvin och efter det har jag testat mig fram och gillar det mesta.

I denna likör tog jag i lite röda vinbär, dels för att höja syran i smaken men mest för färgens skull. Oftast tar jag i hallon men jag har SÅ mycket röda vinbär i frysen. Och det blev godare än med hallon faktiskt.

Antal/Portioner 70 cl

Ingredienser

  • 3 dl vit sirap 420g
  • 1 st urskrapad vaniljstång
  • 4 st rabarberstjälkar ca 300g
  • 1/2 dl frysta hallon eller röda vinbär
  • 70 cl brännvin 1 flaska

Instruktioner

  • Häll upp sirapen i en stor bunke, tillsätt vaniljstång och vaniljfrön. 
  • Hacka rabarbern med skalet på, helst så röda som möjligt. Tillsätt rabarber och hallon i sirapen, rör runt och häll på brännvinet. Rör om, plasta in och ställ i kylen. 
  • Rör om då och då. Låt stå i kylen 1-2 veckor för bäst smak. Sila av och häll upp i en flaska. NJUT! 

11 Kommentarer

  • Freja

    Låter fantastiskt gott!
    Vill bara nämna att 1 dl sirap väger 140 g, så för oss vågnördar är det snarare 420 g sirap som gäller, inte 300. 🙂

  • Tina Jepsen

    Jag provade att göra likör på avkoket av när jag gjorde rabarberparfait. Då ska saften som blir kvar(redan kokad med socker) rinna av så då tog jag tillvara på den och kokte ihop den med vaniljstång. När den hade svalnat så hällde jag i den i en liten petflaska och fyllde på med vodka, så nu står den i kylen och får så göra i ett par veckor. Jag tänker använda den till att smaksätta prosecco med som en sommardrink.

Lämna ett svar till Madeleine Avbryt svar