Ankarsrum,  Mat

Grundrecept pastadeg – på durumvete

Grundrecept pastadeg - på durumvete.

Once you go färsk pasta you never go back! Det är så otroligt mycket godare och faktiskt riktigt enkelt. Och du får starka armar på köpet om du inte fuskar som jag och kör degen i köksassistenten. Jag tog fram receptet till en fotografering för Ankarsrum.

Du kan såklart kavla ut degen och sen skära i remsor om du inte har en pastamaskin. Men har du en Ankarsrum hemma så kan jag verkligen rekommendera lasagne och tagliatelle valsarna.

Ingredienser

Grundrecept färsk pastadeg.

  • 4-6 portioner

Ingredienser

  • 350 g durumvetemjöl
  • 4 hela ägg + 1 äggula
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • Ev 2-3 msk vatten

Instruktioner

Ingredienser

  • Blanda ner alla ingredienser direkt i bunken till din köksassistent, kör på låg hastighet tills degen gått ihop. Tillsätt inte allt mjöl direkt, du vill ha en fast deg men inte torr. Kör i maskin ca 5-10 minuter tills du har en glansig pastadeg. Knåda degen lite på köksbänken och linda in degen i plastfolie och låt vila i kylen minst 1 timme, helst över natten. Jag gör helst tagliatelle med pastavalsen till min Ankarsrum. Supersmidigt. Använd durumvete även vid utbakning.

Tips!

  • Kavla degen tunt om du inte har en pastamaskin hemma, använd durumvete om degen fastnar i bänken. För tagliatelle, vik den utkavlade degen i tre och skär ca 0,5 cm breda remsor. Koka i saltat vatten ca 2-5 minuter beroende på storlek.

En kommentar

  • Pia

    Jahapp, då blev det en beställning på en pastavals, bara sådär. Till vår supergamla assistent från 70-talet.🤣

Lämna ett svar till Pia Avbryt svar