Choklad,  Godis,  Julrecept

Chokladkola

Mörk härlig chokladsmak, seg ljuvlig kola. Ett helt perfekt hemmagjort godis.

Världens bästa kola om du frågar mig, ja det säger jag tills jag gjort en ny som vanligt men den är så där orimligt god! Och ja det kommer flera varianter på smaksättning inom kort! 

Antal/Portioner 40 kolor

Ingredienser

Chokladkola – många kolor

  • 150 g mörk choklad
  • 150 g smör
  • 1 msk vaniljsocker eller 1 vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 ½ dl strösocker
  • 1 ½ dl mörk sirap brödsirap funkar det med
  • 1 rejäl nypa flingsalt

Instruktioner

Gör så här!

  • Smält smöret på låg värme och hacka chokladen. Tillsätt chokladen med resten av ingredienserna, rör om. Koka smeten på medelvärme utan att röra för mycket i ca 20-30 minuter, tills den tjocknat lite. Rör om och koka sen upp kolan till 124 grader. Klä en form ca 20*30 cm med bakplåtspapper, häll i chokladkolan. Låt stelna i rumstemperatur i minst 6-8 timmar men helst över natten. Skär sen kolan i önskad storlek, klä in i papper och ge till någon som förtjänat lite extra gott snask.

4 Kommentarer

Lämna ett svar till Linn Utbult Avbryt svar