Choklad, Godis, Julgodis, Julrecept

Chokladkola

0 röster

Mörk härlig chokladsmak, seg ljuvlig kola. Ett helt perfekt hemmagjort godis.

Världens bästa kola om du frågar mig, ja det säger jag tills jag gjort en ny som vanligt men den är så där orimligt god! Och ja det kommer flera varianter på smaksättning inom kort! 

Chokladkola

Portioner 40 kolor

Ingredienser

Chokladkola – många kolor

  • 150 g mörk choklad
  • 150 g smör
  • 1 msk vaniljsocker eller 1 vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 ½ dl strösocker
  • 1 ½ dl mörk sirap brödsirap funkar det med
  • 1 rejäl nypa flingsalt

Instruktioner

Gör så här!

  • Smält smöret på låg värme och hacka chokladen. Tillsätt chokladen med resten av ingredienserna, rör om. Koka smeten på medelvärme utan att röra för mycket i ca 20-30 minuter, tills den tjocknat lite. Rör om och koka sen upp kolan till 124 grader. Klä en form ca 20*30 cm med bakplåtspapper, häll i chokladkolan. Låt stelna i rumstemperatur i minst 6-8 timmar men helst över natten. Skär sen kolan i önskad storlek, klä in i papper och ge till någon som förtjänat lite extra gott snask.

Författare: Linn Utbult

Prenumerera
Notis om
guest

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Angelica olsson
Angelica olsson
3 år sedan

Fantastiskt goda! Gjorde en sats av denna och i sats nr 2 la jag i lite malen kardemumma. Sats nr 3 kommer bli med lakritspulver 🤗🙏

Linn Utbult
Reply to  Angelica olsson
3 år sedan

Men va kul! Ja kardemumma är livet! Och lakrits.. och choklad 🙂 Linn

Carina
Carina
3 år sedan

Ser fantastiskt ut! Har du någonsin bakat detta med ljus sirap och blir det bra tro?

Linn Utbult
Reply to  Carina
3 år sedan

Ja det går bra, blir liiite sötare dock. //Linn 🙂

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x